MY FRIENDS.. MERE DOSTE... CHINGU...

ENTIRELY ME!!

Thursday, March 31, 2011

Secebis Keajaiban Pencetus Kegembiraan.

salaam...

Aku berasa sangat gembira. Sebagaimana tajuk entri ini... secebis keajaiban yang membawa aku gembira. Aku menerima khabar berita... Hehehe.... Pernahkan aku ceritakan mengenai buku kanak- kanak yang aku karang dulu. *carik sendiri... kyaaa* Pihka penerbitan telah menghubungi aku untuk membuat perjanjian.. bak kata omputih.. AGREEMENT... koyaaaa... aku gumbira..... tak terkata kau... rezeki datang dari tuhan... Syukur. hanya itu yang mampu aku katakan berulang kali. Alhamdulillah... itu juga yang boleh ku katakan juga...

Muka toyaaa.... koi gembira... hehehhe

Cumellll *muntah darah kah anda??? kyaaa* Okies... bergerak ke entri lain pula... sekian ehh

Bubye...

love...

x.o.x.oWAJIB LIKE :D

Makan Donut Tolong Jepun.... Wooooo

salaam...

Mari kita makan sambil tulung orang... Cam ne lak tu??? Hari ini Krispy Kreme telah berkerja sama ngan MERCY Malaysia untuk membantu mangsa gempa bumi di Jepun. Ingat lagi tak? Kesian tahu. Dah lah makan mereka kat sana kena radiasi pe semua... Jadi, mulai esok, 1 April hingga 15 April 2011, setiap pembelian donut 1/2 dozen @ 1 dozen kat Krispy Kreme, korang dikira menyumbang secara senyap sebanyak RM2 kepada MERCY untuk disalurkan terus kepada TABUNG GEMPA BUMI JEPUN... Haa... hebat tak? 


Okies.... aku nak mentekedarah donut- donut ini... weeee

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

Wednesday, March 30, 2011

Bajet 80 an...

salaam...


Kyaaa... hahah.. hari ni dalam sejarah aku pakai PINK segala... dari rambut ke subang je baju... sampai beg pun pink... tengok tu... *koyaa... suar ngan kasut je hitam... kang pink semua kata gila pulak... memancoor* Hadui.... aku nak pakat gelak dah ni.. Gilos... Tapi saje je... gatai nak menggedik.. hahahha Jap... nak jadi webcam-whore lagi ni...

Kya.... Kawaiii *perah-santan*

*Mood berangan.. * kyaa... kau tangok cekak itu.. subang itu... Bajet eighties sangat... wah... 80-an gitu... *tangan ke bahu mata le langit* Mesti ada yang dah muntah darah tengok kegedikan aku hari ini.. muhahahaha.. kau hadooo...

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

Tuesday, March 29, 2011

Perjalanan Sebuah Mimpi dan Realiti

salaam...

Aku tertanya- tanya sendiri mana hala tuju hidup aku nanti. Kadang2 aku tertanya- tanya aku yang aku akan lakukan nanti @ apa yang perlu aku lakukan nanti. Aku tahu... meramal masa depan ibarat menunggu kambing memakan angsa... sesuatu yang tak mugkin kan?

Que sera sera

Macam lagu tu.. lita memang tak akan tahu masa depan kita sendiri. semua tu mambuatkan aku pening pala gak.. sebab hidup aku ni kadang2 macam tak de life... tpi kadang2 aku go on je macam biasa... camne ni??

Sekian la ek...

Bubye...

love...

x.o.x.oWAJIB LIKE :D

Sobbing w/o Tears

Salaam


Aku teringin nak nanges2 malam ni. Tah kenapa... Cam nak emo segala. Nak lepaskan air mata yang bertakung ni... Tapi nape ek... air mata ni tak leh nak keluar langsung waima setitis pun. Hailoooh... Aku ni memang jenis susah nak nanges. I know that for a fact. Susahlah... Kalau macam tu susahlah aku nak lepaskan apa yang terbuku dalam hati aku ni. Cuba dah buka cerita korea... sedih gila2 pun tak nanges jugak... memang sah pasni kena bukan cerita Hindustan lak... hailooooo...

Bubye...

love...

x.o.x.o
WAJIB LIKE :D

Monday, March 28, 2011

Tooth Fairy, come take my gigi...

salaam...


Kyaa... saya saket gigi. Saket sangat. napa nih... xde warning pe semua. Tetiba saket. Yang peliknye time makan selalunya sakit.. Time lapas makan to be exact. Hadui... merana weih... selalu sangat lak tu... Kadang okies kadang tak.. Geramji dah ni... Penah sekali tu saket yang teramat sampai bengkak2 muka... Nak kena buat apa ini??? tulunggg

Bubye...

love...

x.o.x.o
WAJIB LIKE :D

Aku dan Ass*...

salaam...


Kyaa... hamboi... tajuk separa luc'' gitu.. sebenarnya tak luc'' pun... Ass tu bukan maksudnya bon*** tapi maksudnya ASSIGNMENT @pun bahasa Melayunya ialah TUGASAN... Nak lebih panjang lagi maknanya ialah TUGASAN KULIAH.

Dah namanya pun pelajar, assignment memanglah sesuatu yang wajib sekali untuk dipadankan bersama. Kalau takde assg tu macam perkara yang ajaib gila... hahahah Memang tipu la weh kalau kau tu student dan kau langsung tak de assg... hahahah...  

*aku suka short form kan ASSIGNMENT tu jadi ASSG*


Apa aku mengarut lagi ni... hahah.. saje je nak bagi tahu semua yang ASSG aku banyakk... huaaaaa

Pesanan Khidmat Masyarakat: Aku Nak Jadi Best Student.
                                       Balasan Kemudian: Kau Memang Best Student lah *subtext*
                                                      Aku je: Owh... trimas

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

Lepas Geram Main Gedombak.

salaam...

Hari ni ada satu makhluk tuhan dah buat taik kat dalam hidup aku... bukan sahaja kat aku, tapi juga kat kawan - kawan aku yang lain. Sangat sakit hati aku ni... Panas dalam aku bila aku ingatkan balik. Kalau tak diikutkan makhluk tuhan itu ada mak bapak lagi... memang dah lama aku kasi penampar sedas dua... Lama gila kot aku bersabar.

Nak dijadikan cerita, ada sekumpulan pelajar ni tengah praktis musik wayang kulit untuk majlis yang bakal diadakan di tempat aku belajar ni. Aku pun dah gian sangat nak tampar orang, apa lagi... naik pentas ngan diorang ni dan menyemak sekali la... hahah.. Hei... semak bukan sebarang semak. Aku capai gedombak dan main sekali ngan diorang.. 

Ini ngupenya gedombak itu

Bagi yang tak tahu apa itu gedombak... inilah gambarnya. Gedombak ini merupakan salah satu alat muzik wajib dalam wayang kulit. Aku belajar main wayang kulit gak kat ASWARA ni... *kau ingat dak Penulisan menulis je ke???*

Ha... lepas gian aku tadi... Main memang beriya... sampai merah- merah tangan semua. Aku bayangkan aku palu gedombak tu macam aku tampar muka makhluk tuhan itu... pergh.. puas dowh... Ye lah.. nak lempang makhluk tuhan itu secara live memang tak leh la... kang kena saman dengan mak cik dia pulak. Kan????

Sekian lah ye...

P/s; ini entri yang paham cuma aku dan kawan- kawan aku sahaja. Kalau makhluk tuhan yang lain baca dan tiba2 terasa... maknanya engkau la yang biat taik tu ye.... hahahhaah Sapa minum air sirap takkan rasa oren pulak... kan???

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

Saturday, March 26, 2011

Kompilasi Cabaran 10 Entri: Battle of Idea's

salaam...

Muahahahaha... aku berjaya... hahaha.. Mr. Sengalman hebat tak saya.... hahahaha Penat otak den ni ha. Perah punya perah. Seb baik tak kontang... ada lagi rasanya untuk diperah lagi sepuluh malam ni.. *kau dah gile?*

Meh re-segarkan otak ngan entri yang lepas...

ENTRI 1: Mr. DUNKIN dan Half- 4 Leaved Clover
ENTRI 2: LIF, sebuah mistik mini
ENTRI 3: Pelangi Hidup Aku
ENTRI 4: DUIT? MONEY?
ENTRI 5: Makan Nasi Bujang...?
ENTRI 6: Cordon Blue??? Eh Salah... Bleu...
ENTRI 7: Soal Hati kau Tahu?
ENTRI 8: Telinga Pencari Halwa
ENTRI 9: Mimpi Sang Pencinta
ENTRI 10: Antologi Kami Anak Sastera

Ha.... amacam... huh... makanan dah sampai... nak mentekerdarah jap naaa.... *bukan nasi bujang yee*

Bubye...

love...

x.o.x.oWAJIB LIKE :D

ENTRI 10: Antologi Kami Anak Sastera

salaam..

Kyaa.. Tajuk post nak hebat.. hahahha... *dush deshum penumbuk dua das* Kali ini aku nak mengarut pasal kami... Kami??? Sapa??

KAMI
Ummi, aku dan Ijie

Hahaha... Gedik sungguh kami kan??? Mari aku kenalkan mereka...

Ummi...

Seorang gadis yang tegas. Berpangkat kakak dari aku *maknanye tualaaa hehehe* Selalu menjadi teman terbaik untuk kau. Tapi terlalu berahsia sikit minah ni... hahahha Dah tak yah nak lebih2, kang ko terpikat sama dia... *Tekan- Tekan Sini untuk Kenal*

Ijie...

Seorang teruna (?) yang gila- gila. Cool n hot kadang2 mamat ni... Pangkat adik jew... hehehe... Senang nak bawak borak- borak... Single lagi... Kau nak?? *Tekan- Tekan Sini untuk Ngorat Dia*

Thanks ye kerana korang menjadi sebahagian dari kenangan manis aku dalam hidup ni... Terima kasih sangat- sanagt... aku hargai persahabatan korang
Okies....

p/s: dah.. jangan nak kata aku tak pomote korang ye...

p/s/s: Ummi... trima sebab bagi pinjam lappy ni untuk buat Cabaran ni... Wuuu Hooo... Siap dowhhh

Bubye...

love....

x.o.x.oWAJIB LIKE :D

ENTRI 9: Mimpi Sang Pencinta

salaam...


Dia yang mencari
Sebuah alam seni
Bagai tiada taranya
Dia itu menanti
Sebuah mimpi yang tak pasti
Bagai mengejar bayang - bayang kelam
Yang semakin menghilang bila bulan mula malap

Ada dia dihujung mimpi
Melambai- lambai dari realiti
Dia tetap menoleh ke kiri
Selepas sesat dialam mimpi
Realiti menjadi hilang
Diganti seni mimpi
Igauan ngeri tiada bertepi
Namun dikaburi indah fantasi

N. A. Juhary
7.59 pm, K. Lumpur

Bubye....

love...

x.o.x.oWAJIB LIKE :D

ENTRI 8: Telinga Pencari Halwa

salaam...

weee.... dah menghampiri CABARAN 10 ENTRI : Battle of Idea's...

Aku merupakan seorang manusia yang gemar mendengar muzik, sebagaimana remaja yang lainnya. Namun, aku ni jenis pelik sikit... hehehe.. aku tak tahu genre yang aku suka... tak tahu pun tajuk atau penyanyi lagu yang aku dengar kat radio tu... aku ni main dengar je... yang mana enak kedengar dan tak merosakkan gegendang telinga aku aku suka la... heee dalam playlist laptop aku dah nak dekat 2+++ dah lagu yang aku ada... hahaha.. banyak weh.. tu belum MV yang minat lagi... penuh lappy aku tu.. hailoohh... mana tak berat... Kyaaaaa

p/s: cabaran 10 sen sehari tu untuk beli external baru... nak yang 1 tera... besau naa...

Bubye...

love...

x.o.x.oWAJIB LIKE :D

ENTRI 7: Soal Hati kau Tahu?

salaam...


Kali ini aku ingin berjiwa- jiwa sebentar. Berbicara mengenai soal hati. Cinta? Mungkin... tapi bukan pada sesiapa yang istimewa... Cuma pada teman, pada sahabat. Sayang aku pada mereka... tapi mereka?

Aku tahu aku bukan seorang teman yang baik. Bukan selalu aku ada untuk semua yang menjadi sahabatku. maafkan aku. Kadang kala ada hal yang membutuhkan aku lebih dari kau... maafkan aku... Entri ini aku dedikasikan buat kau... seorang sahabat yang telah lama menjadi sahabatku. seorang sahabat yang pernah akrab dengan ku... Namun oleh kerana perutusan waktu, simpulan persahabatan itu kian terlerai. Untukmu..

NOOR LIANA KUTIB

Yana...

Bukan aku tak mahu mendengar rintihanmu. Bukan aku ingin tidak mengendahkanmu. Maafkan aku. Aku tahu kau sekarang dihimpit masalah yang berat. Tak perlu aku urai disini apa yang ku tahu... Cukuplah kau tahu yang aku tahu...

Yana...

kau tahukan aku sayang pada kau... Lebih dari yang lain... Namun aku tahu, kadang kau tak rasa begitu. Mungkin kau rasakan yang aku bagai menjauhkan diri... Maafkan aku. Bukan aku tak mahu menolong mu... Bukan aku tak mahu mendengar rintihan mu.. Mungkin kau rasa aku dah memungkiri janji untuk sentiasa ada disampingmu... Ingatlah teman... aku memang ada di sini..

Yana...

Masanya kini untuk kau berfikir tanpa aku... Berfikir untuk diri kau sendiri dan berfikir untuk masa depanmu. Aku tak mungkin akan selalu ada untuk mu takkala kau memerlukan buah fikiran ku yang jauh lima batu pandangannya. Kau tahu kan... Maafkan aku Yana... Aku harap... kau boleh melakukan sedemikian... Kau fikir dulu apa yang terbaik buat kau, bukan sahaja buat masa kini... tapi juga untuk masa hadapan.

Yana...

Aku pernah berkata, kita ibarat cantuman puzzle... berbeza tapi saling melengkapi... Aku maksudkan juga semua itu... Ingat tau... 

Sekian...

Bubye...

love...

x.o.x.o
WAJIB LIKE :D

ENTRI 6: Cordon Blue??? Eh Salah... Bleu...

salaam...

Kyaaa..... inilah makanan paling mahal yang aku pernah makan yang aku beli sendiri dengan menggunakan duit sendiri... *huh... cuba ko bace senapas... mampu?* Mula-mula aku makan menda ni kat Secret Recipe. Angah belanja... hehehe... Pas tu dah aku rasa sedap aku beli sendirila... kyaaa... kaya kau nooo..

Sekali tu jelah.. aku makan bukak puasa... ngan air tembikan n indulgence... heheheh...



Wee... paling mahal pernah aku spend kot untuk makan.. *untuk diri sendiri yee* Jadi amacam... terliur tak??? Aku dah drooling dah ni... hailohhh... bilalah nak makan cenggini lagi..

Sekian...

Bubye...

love...

x.o.x.oWAJIB LIKE :D

ENTRI 5: Makan Nasi Bujang...?

salaam...

Hehehe... bab makan ni memang kegemaran aku... kui kuii... tengok body le dee... Tapi dalam banyak- banyak makanan... ada satu makanan ni yang sering menjadi makanan kegemaran bagi student macam aku... heheheh

NASI BUJANG

hahhh??? ade ke yang tak tahu apa tu nasi bujang. hahahah.. kompom yang tak tahu tu datangnya dari golongan kaya maya yang makan pizza dan spagetti je... weeee...

Nasi bujang ni merupakan makanan yang paling jimat dan mengenyangkan. Aku tak tahu lah kalau kat tempat korang, tapi kat area aku ni nasi bujang dia RM 1.50 je... Nasi putih, telur dadar, sup semangkuk n kalau nak ada sambal belacan sekali. Murahkan?? nak lagi jimat air kau minum je air kosong. Free je weh.. hahahhaha

Next aku kasi makanan paling mahal lak... kuiiiii

Sekian... *hahah.. sampai muntah la kau baca post aku...*

Bubye...

love...

x.o.x.oWAJIB LIKE :D

ENTRI 4: DUIT? MONEY?

salam...

Dalam penulisan aku... aku belum pernah lagi menulis mengenai duit rasany... *iye kew??? hahaha aku tak rajin untuk cari balik entri lepas... muahahahaha* Tapi kali ni aku tergerak pula nak menulis pasal hal ni...

Aku merupakan seorang pelajar. Sebagai seorang pelajar... manalah aku ada pendapatan yang tetap. Bagi kebanyakan pelajar di tempat lain, mereka mempunyai PTPTN, MARA tak pun yang terel JPA... tapi bagi kami pelajar Di SINI, tiada pinjaman atau biasiswa tetap yang boleh dipohon. hailohhh...

Kebetulan aku tinggal di asrama, dan kebetulan juga aku mempunyai sebuah printer. Laptop dan komprem ada. Jadi aku pun menjalankan bisnes printing. Sambutan... adalah sikit. Semua tu rezeki. Semua hasil tu aku gunakan untuk menamoung makan minum aku... Kadang- kadang tu aku sangat berkira... bukannya apa... bagi aku 10sen pun bermakna. 

Hari ini aku nak buat satu cabaran untuk aku sendiri.. Korang nak ikut pon buleh.. hehehehhe

SIMPAN 10 sen SEHARI...

Mesti ada yang gelakkan aku kan... Setakat 10 sen, celah gigi je... Mesti ada yang cakap cam tu punya... tapi kan... bagi aku, nak save 10 sen sehari tu pun cam susah je... boleh ingat ke? tak payah nak aim banyak la de... kang tak mampu. 10 sen tu pun okey apa... ini untuk simpanan terus. Takde korek2 tabung de... okies

Sekian....

p/s: Mr Sengalman dah siap dah... haduuuu.. aku baru entri 4.... kejo yop kejoo

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

ENTRI 3: Pelangi Hidup Aku

salam....


Gambar diatas merupakan gabungan beberapa gambar yang aku rasa memberi kegembiraan pada hidup aku. Kadang- kadang, benda- benda yang kecil dan mungkin tidak bernilai tinggi boleh memberikan kita kenangan yang cukup berharga. Setiap gambar diatas ada sesuatu yang menyimpan rahsia aku didalamnya. Bukan sembarangan rahsia... Tapi sebuah rahsia antara aku dan semua, antara aku dan Pencipta. 

             *wahhhh.... lain macam dah ayat aku ni.. heheheh*

Ada 16 gambar semuanya... meh aku senaraikan satu per satu...

  1. Cuppycake yang lazat... *makan je minah besau ni*
  2. Haiwan kesayangan aku... *Hye Mow...*
  3. Muzik inspirasiku
  4. Teletubies me....
  5. Suka yang kiut miut itu *keychain*
  6. Sweet tooth... *gula- gula... haish.. makan lagiii*
  7. Anganan pertama *anime lover*
  8. Bila kanan tiada... gi kiri.... depan n belakang pun boleh
  9. Anime lagiii
  10. Rama- rama biru itu aku
  11. Happy kan diri dalam berduka
  12. Kasih ibu..
  13. Persahabatan aku dan mereka... *Fwen 4 Life*
  14. Aku ada bila kau berduka... harap kau jua...
  15. A.N.Jell *korean lovers... tau kan??? hehehe*
  16. Bintang kehidupan aku... *sampai sekang tak cukup lagi seribu bintang itu*
Sekian....

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

ENTRI 2: LIF, sebuah mistik mini.

salam...

Aku merupakan seorang pelajar Diploma Tahun 1 dalam Penulisan di ASWARA... Namun, seperti yang dipraktikkan disini, penulis bukan hanya menulis. Aku boleh melakukan apa sahaja yang aku nak. Resume aku nanti tentu mengkagumkan *perasan*. 

Rakan- rakan ku disini juga begitu. Namun yang paling aktif sekali ialah membuat filem pendek. Satu hari rakan- rakan aku ni mengajak aku untuk mengarahkan sebuah filem pendek 2 min aku sendiri. Itulah kali pertama aku menjadi penulis skrip dan mengarah filem pendek aku sendiri. Pengalaman yang indah dengan bantuan kawan- kawan. Aku bukan pelajar Filem Video yang memang sudah diajar untuk mengarahkan sesebuah cerita. Aku hanya seorang penulis anak jagung. Namun dengan bantuan mereka aku berjaya akhirnya.


LIF

tajuk cerita pendekku...

Filem aku masih dalam proses editing... disini aku ingin menyampaikan ucapan terima kasih pada EEKA AZMI, AIN CHELSEA, ASEAN ISKANDAR, EDD LUIGI, MIYLO MEOW, ADEEQ, AZIM dan rakan- rakan lain yang turut membantu. *Sila tekan nama- nama diatas untuk kenal.. hehehe*


Sekian.... Jumpa lagi sampai muntah kang. hahahha

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

ENTRI 1: Mr. DUNKIN dan Half- 4 Leaved Clover.

salam...

MR. DUNKIN N Half- 4 Leaved Clover

Aku nak bercerita tentang Mr. DUNKIN dan Half- 4 Leaved Clover. Dua barang ni merupakan barang aku yang paing berharga yang aku bawa tinggal bersama aku di ASWARAnye ASRAMA ni.. heheeh... Sampai bawa tidur tau. Sedikit biodata mengenai dedua barang ni.

MR. DUNKIN

Teddy pertama pemberian dari orang lain selain dari family aku (ei: Along n Angah). Aku dapat masa hari last aku kerja dekat tempat kerja aku dulu. Dulu aku kerja full time crew kat Dunkin Donut.... *mesti dah tau kan apsal aku bagi nama dia Mr. Dunkin* Diorang bagi hadiah aku masa tu... ngan buat prank lagi. Ade kek bagai... sebab sambut B-day aku yang jatuh pada bulan 12 tu.. *aku quit 31 DEC* masa tu aku tengah duty. Jaga cashier petang. Manager aku ngan dak- dak pagi keluar. Ingatkan beli barang. Seludup kek masuk dapur. aku tak perasan bile... tengah busy masa tu. Dan- dan... diorang suh masuk dapur... Masuk je... Pang... sesenduk mayonis ditempekkan ke muka n rambut... huaa.... buta sekejap.. seb baik pakai cermin mata... hahahha...gila kan... main lempar2 mayonis... whipping crean... cream yang kat kek tu... tengah kerja ni... haha... aku siap basuh rabut berbagai sebab dah lepas kena prank tu aku sambung kerja balik... hehee... sejarah weh Mr. Dunkin ni... tu yang aku sayang sangat tu...

Half- 4 Leaved Clover

Nampak tak rantai yang aku pakaikan kat MR. Dunkin tu. Mungkin korang tak perasan tapi loket tu bentuknya Half- 4 Leaved Clover. Kenapa Half? *separuh* Rantai ni aku beli ngan bestis aku. Syazrin Chu... Rantai ni boleh gabung tau. Aku sebelah, dia sebelah... Lambang persahabatan kami. 

Tapi mamat di hilangkan tah kemana tah... hailooo... sebelum ni pun sama... dia hilangkan juga... tu pasai beli yang ni.... ni kess nak kena beli lagi sekali ni.... nantila... heheheh

Sekian pasal ni.... jumpa jap agi.. hik hik

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

Cabaran 10 Entri: Battle of Idea's

salam.....

Hari Sabtu yang mulia ni aku nak menyahut cabaran MR. SENGALMAN... hahaha siapakah itu... *Tekan- Tekan Sini* Dia punya cabaran simple je sebenaunya... Update 10 entri... tapi dalam masa sehari ni sahaja... HARI SABTU... so.. payah jugak kot... Boleh merapu apa sahaja... *tapi janga yang luc'' la... separa luc'' yang selalu aku buat tu boleh kowt*

Syarat- syaratnya *aku tiru dan tampal dari blognya..*

Syarat? Nak kena ada syarat gak ke? Tak yah kot ! .. Hehe.. Okeh aku bagi syarat simple mimple! Ia adil dan saksama ! Jum layan !!



  • Entri mesti ada 10 ENTRI !
  • Tak perlu letak Header Sengal Zone !
  • Tak perlu letak link Sengal Zone !
  • Kalau nak sebut jugak Sengal Zone dalam entri korang, aku tak kisah ! Hehe.. Janji ikhlas !
  • Aku bagi 5 IDEA ENTRI 
    • Kenangan Kanak kanak !
    • Aktiviti Harian !
    • Join Segmen !
    • Join Contest !
    • Pengalaman Hidup !
  • Mesti ada ENTRI  ke 11 ! Iaitu kompilasi 10 ENTRI sebelum tu ! 
  • Okeh? Tu je, kalau dah siap, kalau korang rasa nak post link entri ke 11 korang tu kat aku pun boleh ! Aku terima dan akan aku publish kat blog aku ni.
  • Tarikh tutup sebelum hari AHAD ! 


Jadi.. aku mulakan sekarang... GET.... SET.... go......sh

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

Thursday, March 24, 2011

Tanpa Kamu dalam Hidupku.

salaam...

Tajuk yang berbunga diatas itu bukannya apa... sekadar pelengkap tatabahasa... hahahah *apa kau mengarut ni pompuan??* Tajuk tu untuk sebuah puisi yang baru je aku karang tadi... mula- mula aku taipkan di sini... namun bila aku fikir balik... takut pulak andai kata ada yang menciplak... *perah-santan bagus minah ni ye..* bukanya apa... aku hanya seorang penulis muda yang masih belum diangkat tinggi karya aku. kurang keyakinan dalam diri ini untuk ku kongsikan segala luahan yang ikhlas hadir dalam diri ini. 

Maaflah andai ada yang mungkin akan menambah dosa, mencaci maki entri aku kali ini.. *muahahaha.. evil punya gelak.* Aku hanya sekadar meluahkan apa yang aku rasa betul. takut pula nanti bila ku tuliskan disini... ada pula yang menciplak.. lantas akhirnya aku pula yang akan dituduh meniru... sedangkan karya itu hak aku... mungkin ada yang merasakan aku ni berfikiran terlampauh jauh.. mana mungkin terjadi sedangkan aku ini bukan siapa- siapa pun untuk diciplak hasilku.. itulah maksudku... au bukan siapa- siapa... andai nanti.. siapa yang akan percaya yang aku bukan penirunya?..

sedikit luahan yang ku karang sebentar tadi... jika ingin yang penuh... nanti ku siarkan secara sah.. biar semua tahu ianya hak aku... *maksud>> aku terbit le kat mana- mana*


Ku pergi, jauh meninggalkan sisa- sisa hidupmu,
Yang berlabuh dekat di lubuk hati ku,
Berdampingan kenanangan masa lalu,
Ku menjauh demi mencari identitiku,
Yang kian hilang bila kau mendesah ke hatiku,
Ibaratkan cinta bukan milik kita,
Kerana ku terpaling dari hakiki-Nya
Yang bisa membutakan jiwaku.

secebih karya ku yang ku anggap sangat bermakna dalam hidup ini... aku tahu bahasaku masih belum cukup kuat untuk menyaingi penulis- penulis lain yang sama baya denganku... bahasaku belum cukup matang.. kekeguman terbit dihati apabila aku membaca tulisan sahabat- sahabat yang lain, yang tinggi bahasanya. cemburu terbit dibenakku kenapa aku tidak memiliki kekuatan berbahasa yang sama... mungkin itu kekuranganku.. akan ku baiki buat bekal kehidupanku nanti..

Sekian..

p/s: hik hik hik... lain macam sungguh post aku kali ini...

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

Wednesday, March 23, 2011

Pelacur Tahap Maya... *separa luc''*

salaam...


tajuk kali ini agak kontoversi sikit... *pandang ke langit* tapi sengaja aku menulis tajuk sebegini... *hahahha public-siti murah gile2* Isu hari ini yang ingin aku bincangkan ialah mengenai pelacur... dan apa signifikannya dalam hidup aku...

*wooi*.. hahah jangan salah sangka.. bukannya aku yang menjadi pelacur... hahah.. xnak aku... dan tidak pula aku menghina profession itu...

FAKTA: Pelacuran merupakan kerjaya @ pekerjaan yang paling lama di dunia ini.

Aku mengangkat dunia pelacuran dalam karya yang sedang aku usahakan. Sebuah skrip yang asalnya untuk tugasan kuliah semata- mata telah ku garap dan selami sedalam yang mungkin untuk aku menghasilkan sebuah cerita yang baik. 

RAMA- RAMA DALAM LUMPUR

Tajuk karya aku itu... belum bermula proses penulisannya.. namun rangka awal sudah ku tulis dan cari isi2 penting yang bakal ku himpunkan menjadi naskah sebuah cerita. Di awal tadi ku nyatakan yang aku ingin bincangkan signifikasi PELACUR dalam hidup aku. Selain karya ku ini... ada satu lagi signiikasi yang dekat di hati...

CAM- WHORING...
*suka sangat ambil gambo sendiri.. hik hik*

nak dijadikan cerita.. aku bukannya ada kamera... dan aku ni jenis yang kalau dapat pegang kamera *orang punya* aku akan ambil gambar orang lain.. jadi.. gambar aku tadalah... Kesimpulan yang tak berapa nak simpulnya.. aku hambiklah gambar muka aku yang CUMELLL ini *rolling eyes* dengan menggunakan Web Cam aku... Hasilnya...


Amacam... ada kawaiii tak? Muhd Aizie kata aku cumell... hahaha sapa tu??? Kau tekan sini la... *TEKAN- TEKAN*.. okies Ijie.. aku dah pomote kau... pomote aku juga... *dasar murah-sale-100% punya pompuan*

Bubye...

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

REVIEW: Secret Garden



salaam...

kali ini aku terlebih rajin nak mereview drama ni.... seriously... aku boleh kata drama ni drama korea terbaik tahun 2010... kebelakangan ni kita nampak muka2 baru yang berlakun K- drama... jadi penggunaan Ha Ji Won dan Hyun Bin merupakan satu pasangan on-screen baru yang segar... lama dah aku tak tengok dedua pelakon ni beraksi di kaca tv... anyway... drama ni sangat lah best... soory  lah kalau ada yang tak setuju... tapi pada pandangan aku.. baik dari jalan cerita, OST, pelakon dan *kimianya*... this story got it all... bagi semua peminat K-drama.. kalau tak tengok cite ni aku rasa tak sah kowt...

Sedikit Sinopsis>>>

Mengisahkan Kim Joo Won dan Gil Ra Im yang berkenalan secara tak sengaja... menafikan perasaan masing2, mereka secara ajaibnya tertukar tubuh dalam satu kejadian yang pelik. selepas menjalani kehidupan yang berbeza antara satu sama lain, mereka semakin rapat dan lebih terbuka. Namun atas halangan keluarga Joo Won yang kaya, cinta mereka hampir putus... 

                                                                                                  *nak lebih... lemak rr... gi tengok sindirkkk*

Hansamu sungguh mamat ini...

cute je minah ni...
Okies... tu jelah yang aku nak tulis disini... pening pula rasanya.... Till next time... Kyaaaa

Bubye..

love...

x.o.x.oWAJIB LIKE :D

Tuesday, March 22, 2011

ANTOLOGI PENCINTA JALANAN vs 3.0

salam....

Mesti pelikkan kenapa aku asyik guna tajuk yang sama ni je... hahhaa.. baik aku guna tajuk ni jadi Header Blog aku jew.... okies gak... (sebenonya malas nak mikir tajuk yang lain... hik hik).. Hari ni aku terlebih rajin pulak nak menaip... bak kata kawan2 yang gemar bersastera itu... tiba masanya untuk aku menarikan tango jari jemariku ini di pentas papan kekunci laptop ku... hahahah (rolling eyes'''' ayat aku sebenonye tuuu)

Beberapa lama aku hiatuskan blog ni... aku mula rasa kesunyian.. entahlah... aku terasa sangat penat... bagai ada suatu kuasa yang menyerap semua tenaga aku... kenapa ya.... *bukan malas semata- mata.. hehehe* kali ini au gagahkan diri aku keluar dari bilik.. jauh dari katil yang bagai memanggil aku unutk baring dan membutakan mata disitu... aku takut.. takut andai2 aku tidak mampu bangun lagi dari pembaringan itu... 

Baiklah... udah2 le nak emo2 sgt... banyak hal yang berlaku dalam hidup aku sementelah aku hiatuskan blog ini dan banyak juga perkara yang aku lakukan terhadap diri aku dan orang lain (?).. antaranya...

Aku dah potong rambut... heheheh
Kawaiii tak?? hahhaha *perah- santan*... saje je... kali ini aku potong depan... A shape.. belakang potong sikit... RM10 je... murah kan?? tapi dry cut la.... okies lahhh... gumbira ngan gaya ni... tapi aku sebenonya niat nak potong gaya cenggini..


hehehhe... Mi Nam style aku panggil... hehehhe... cute je bila aku tengok minah ni... aku nak buat gaya cenggini.. tapi kawan aku kate... muka aku dah boyish.. kang kalu potong pendek lagi *jantan* muka aku.. hahhhha... ni semua penangan YOU'RE BEAUTIFUL... heheheh.. khatam dah cite tu.. sampai niat nak beli CD die... hehehhe...

Then... oh.. aku dah dapat panggilan dari Alaf 21... pasai buku kanak2  aku tu.... dia kata nama yang aku gunakan tu dah ada orang lain pakai... *SIRI ZAKI N KAWAN_ KAWAN*.. jadi die suh tukar.... heheheh.. tunggu lew aku jadi apa menatang tu... hahhaha. Lect aku *EN. WAN* kata... kaya kamu... kaya... hahhha.. meaningfull tu... En. Wan... harap2 masinlah kata2 En. Wan itu... hahhaha kayo den nanti ha... weeee... *mood berangan*

Okies... bab ni kita stop dulu... aku mmg tengah rajin ni.. jadi satgi kang adalah kowt entri baru.. weee

Bubye..

love...

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

30 Things in 30 Days Challenge- Day 30

salaam...

Lama sangat aku hiatus blog... Masalah melanda... (internet xde... + malas...) jadi cabaran yang terakhir ni bertangguh2... Jadiii


Terimalahh


Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days

Ini aku hari ini... heheh.... muka toyaaa
Happy thing 1: kasut baru.... weee.... (credited to ALONG)

Happy thing 2: Beg kecil ni.. my new must bring to jalan- jalan thing.. hahah (pun credited to ALONG)
Happy thing 3: heheh... belajar pakai photoscape... hik hik hik hik
hahaha... okies lah kan... Maka dengan ini.... 

BERAKHIRLAH CABARAN 30 HARI YANG SELESAI DENGAN teramat JAYANYA!!

Bubye...

love,

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

Monday, March 7, 2011

ANTOLOGI PENCINTA JALANAN vs 2.0

salaam...

sepanjang aku hiatus blog *cari sendir makna hiatus tu!!* aku banyak menonton cerita2 yang disiarkan secara on9... kadang2 K-movie, tak pun K-drama, J-movie pun layan... ini adalah antara pilihan drama @ filem yang menjadu penjamu mataku ini..


SINOPSIS *KLIK SINI*


SINOPSIS *KLIK SINI*


SINOPSIS *KLIK SINI*


SINOPSIS *KLIK SINI*


SINOPSIS *KLIK SINI*

Itulah sebahagian dari cerita yang aku tonton.. Buhsan sebenaunya... kyaa... sekang ni tengah menonton..


OKIES>>>> 

Bubye..

Love...

x.o.x.o
WAJIB LIKE :D

30 Things in 30 Days Challenge- Day 26, 27, 28 & 29

salaam...

Lamanya aku tak berbloging... Sowwy... Pemalas sikit sejak akhir2 ni.. Yelah.. dah mula cuti sem... Kebosanan yang melampau melanda... sampaikan nak menaip pun sangattt malas.. Jadi untuk kali pertama =nya kau mengabungkan 4 Cabaran sekaligus.. *dush dushh.. PEMALAS!*



Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
&
Day 27 – What kind of person attracts you?
&
Day 28 – In this past month, what have you learned?
&
Day 29 – Something you could never get tired of doing.


Hari 26>>

Tempat yang ingin aku lawati... semetinya....


Manakah ini??

Muahahha.. mana lagi.. Korea lahh.. *han guk*

Ini merupakan negara pertama yang aku nak pergi.. dan tinggal.. *berangann* Tapi kalau boelh.. mmg aku nak keluar dari Malaysia pun.. nak juga rasa tinggal di luar... nak juga panggil orang dengan panggilan oppa @ ahjussi.. *banyak sangat k-drama yang melekat..* hik hik// anyway.. hopefully by the end of this year.. aku dah kumpul duet yang secukupnya untuk ke sana.. my own 21st B-day... hehehe

hari 27>>

Siapakah yang menarik minat aku..?? woo hoooo...

yang sebegini.. dan yang cengini.. dan yang gini gini..

hahaha... entah lah.. buat masa sekarangni ada beberapa muka di ASWARA ni yang menarik minat aku... SAPE??? xleh bgtau lah.. kang malu den ha... hahha *perh-santan punya munahh* Tapi kawan2 aku cakap aku ni tak pentingkan rupa sangat.. yang aku minat semuanya jenis yang ada karisma *bukan KARIMA KAPOOR YA* w/pun muka xsekacak mana.. *diorang kata r..*

Lagipun.. aku cuma nak cari lelaki yang boleh jaga aku... sbb aku dah lama sangat jaga diri ni sendiri... hahahha... *mood/// awang kayangan*

Hari 28>>

Banyak perkara yang aku dah pelajari dalam bulan yang baru lepas ni.. Persahabtan.. hidup... tak perlu aku ulang lagi rasanya.. sbb aku dah tulis luaha hati aku ni di entri yang lepas2... *carik sendiri kalau rajin*

Hari 29>>

hehehe... menulislah... satu2nya benda yang mungkin tak kan buat aku penat.. weee... *dah namanya pun budak penulisan...*

Sekian..

CABARAN HARI NI SELESAI DENGAN melampau-lampau JAYANYA!!

p/s: hey.. esok ialah cabaran yang terakhir... wah.. looking foward to it...

Bubye...

love,

x.o.x.o

WAJIB LIKE :D

Thursday, March 3, 2011

30 Things in 30 Days Challenge- Day 24 & 25

salaam...

Hari Rabu yang lepas jugak agak memenatkan badan dan jiwa aku... tekanan melampau membuatkan aku koma untuk masa yang agak panjang.. *membuta la maknanya tuu...* Jadi untuk cabaran semalam buat kesekian kalinya aku gabungkan.


Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
&
 Day 25 – Who are you?

Hari 24>>


Gambar inilah yang paling bermakna pada aku.. Gambar pertama aku dengan seorang sahabat yang cukup baik bagi aku... Syazrin Chu... Heart kau ketat- ketat.

Hari 25>>

SIAPA AKU??






Gambar2 diatas ni mungkin dah agak cukup untuk mengambarkan siapa aku... heheheh... *hey... yang last tu kene prank.. hahah b-day last year... hahahahha*

Sekian..

CABARAN HARI NI SELESAI DENGAN terlebih- lebih JAYANYA!!

Bubye...

love,

x.o.x.o



WAJIB LIKE :D