MY FRIENDS.. MERE DOSTE... CHINGU...

ENTIRELY ME!!

Monday, September 9, 2013

Back To One! + PURIKURA!!!

Holla!

Dah lama gila rasanya mak jemah ni tak menjengah blog ni. 
Aiyoh... sibuk katanya... 
Sekarang ni 'sepatutnya' dah tak buat hapa2.. 
Jadi bolehlah nak berblog bagai.

Sebenarnya, mak jemah ni patutnya dah tamat belajar pada bulan Jun yang lepas. 
Final Projek pun dah siap, dah khatam dah pun. 
Cumanya mak jemah ada 'sangkut' dua subjek. Aih, malu nak cite. 
Adik2 kat luar tu jangan ikut mak jemah ya!

Jadi pagi Ahad yang lepas, aku pergi mendaftar untuk Tahun 4. 
Kerlas you all. Bukan senang ye nak masuk tahun 4. 
Ahaks... 

Alhamdulillah, semua subjek yang terkantoi itu, berdasarkan silibus baru, 
aku boleh ambil utuk sem ini. 
Kalau ikut silibus baru, kena tunggu lagi satu sem. 
Rezeki.

Selesai segalanya, malamnya itu, APALAGI. BERJIMBA la... hahahha... 

Bukti Perjimbaan!
Menatang ni namanya PURIKURA. 
 
Ni kali pertama mak jemah guna benda ni. 
Lihat kulitku, cantikkan. 
Adush. dah macam nak promote barang pulak. hahah.

Bagi sesipa yang tak tahu, PURIKURA ni merupakan 
sejenis mesin mengambil gambar dan kemudiannya
 boleh edit dan corakkan gambar menjadi 
MARVELOSS gitu. 
 
Kalau tak paham juga, dey, Ince Google ada.

PURIKURA ni terdapat di semua cawangan JUSCO AEON di Malaysia.
 Cari je kat bahagian mini arked tu, wajib ada. 
 
Sebenarnya, tujuan aku dan sahabat ke Aeon bukanlah utk berjimba semata- mata.. 
Ada matlamat dan tujuan. 
 
Itu, ... lain kali na ceq cerita.

Sekian...
x.o.x.o
Pwincess9
WAJIB LIKE :D

1 comment:

Sara Lina said...

Hi dear,
Artikel yg menarik. Mohon share boleh?
Actually, sy dari Kaga Amusement Malaysia. We provide photo machine rental a.k.a purikura all the way from Japan. HQ kami dekat Jepun & AEON is our biggest partner. So semua purikura kat AEON tu kami yg supply :)
Kami ada fanpage & blog sendiri. Sebab tu sy nak share artikel awk kat fanpage kami. Boleh?

Fanpage: https://www.facebook.com/smilekawaiipix

Blog: http://smile-kgam.blogspot.com/

Company FB: https://www.facebook.com/pages/Kaga-Amusement-Malaysia-Sdn-Bhd/646318755387234

Website: https://www.kga.co.jp/malaysia_office/index_eng.html