MY FRIENDS.. MERE DOSTE... CHINGU...

ENTIRELY ME!!

Sunday, October 23, 2011

SEGMEN ABG BEN : : CINTA SIBER OH...


Salaam...

Hujung minggu yang aku bangun awal... heheheheh. Jadi serikan hari minggu ini dengan join segmen Abg Ben kita yang sorang nih. Mu KLIK SINI deh...

Tajuk Segmen Abg Ben hari ni ialah CINTA SIBER... heheheheh Apa yang aku gelakkan? Ade cite ke? Abg Ben minta pendapat, mengenai hal ini. Sebenarnya, tak dinafikan ada je pasangan yang kenal melalui internet dan hidup bersama bahagia. Tapi pada aku, peratusan nak kena tipu tu, lagi banyak dari yang real punya kot. Apa... aku ni pesimis sgt ke pasal CINTA SIBER ni? 

Entahlah, pada aku ada beberapa faktor yang kita perlu tahu, sebelum kita nak bercintan cintun secara MAYA ni.. antaranya...

  1. Orang tu real ke TIDAK? >> Ntah betul atau tak org tu, kita bukanya tahu, yang pompuan nyamar laki ke, yang laki nyamar pompuan ke? PONDAN ke...
  2. Gambar yang dia bagi tak semestinya GAMBAR DIA>> Dah banyak kes.. rasanya sesama blooger ni pun tahu gak benda2 ada berlaku, gambar org lain di ambilnya buat gambar sendiri. Payahlaaa
  3. Kalau mintak no, laju je bagi tapi minta SKYPE.. haram tak kasii>> Ni pun ada, mintak no phone laju je bagi, sms je call ke, tapi kalau mintak SKYPE, nak on9 sambil engok2 muka.. mmg TIDAK.. yelah.. kang pecah rahsia.
Banyak lagi sebenarnya.. tapi yang lain tu fikir sendirilah.. semua dah besar kan... Aku dulu pun pernah kot terjebak ngan CINTA SIBER ni.. tapi.. tu save untuk next entri ek..

Sekian...

x.o.x.o
WAJIB LIKE :D

9 comments:

Aku DaN SeSuAtU said...

dari segmen yang sama,CINTA SIBER buruk baik bergantung kepada penerimaan diri sendiri.

aRa ❤ aFiq™ said...

singgah dr segmen sama .. jum singgah kt blog ara :)

http://izara4eva.blogspot.com/2011/10/cinta-siber-oh-ialah.html

Arra said...

singgah dari segmen sama..:)

aida4eva said...

rasanya mcm byk buruk dr baiknya kot..

pandangan masing2...no offense :)

http://aida4eva.blogspot.com

AMMAR YASIR said...

Tak suka cinta siber..takut tertipu

BiQa HatmiN said...

zaman sekarnag jangan macam2...cintan cintun habis baik, pastu hampeh di kemudian hari.ntahkan laki org, bini org....hehe jom terjah sy plak

Pwincess9 Juhary said...

terima kasih pada semua yang terjah.. ehheheeh

safwanmahzin said...

datang menjengah dan follow...=)

well so jangan percaya sangat dengan cinta siber..katakan xnak..

http://thelazy-ism.blogspot.com/2011/10/cinta-siber-oh.html

fuuyooh said...

Salam kenal Pwincess9 Juhary..dtg dr blog abg ben..hihi

Kenali saya :)