MY FRIENDS.. MERE DOSTE... CHINGU...

ENTIRELY ME!!

Monday, February 7, 2011

HIPNOPTIK INSOMANIAK!! .... apakah itu?

Salaam...

Buat sekelian kalinya, tajuk aku macam hebat... ditekankan penggunaan MACAM! 

Aku masih lagi berasa tak berapa sihat ketika ini. Jadi mungkin aku tak nak mencoret carut panjang sangat... (do'uh)... Petang tadi aku keluar dengan para sahabatan iaitu Maria dan Min ke Segi 4 Masa (Times Square) untuk mencari gaun. heee... Bukan aku ye yang nak bergaun semendek... Maria. untuk recital dia..

Hah? Apa itu recital? Hehehe...Maria ni pelajar vokal.. penyanyi... Recital tu... carik senddirik dalam kamus2 anda.. heee Dah ketemu dengan dress die.. Cantik.. lawa tau.. Harga RM***.. Weee.. tak perlu la aku nak bagitahu berapa.. bukan aku yang beli pown...



CANTIK TAK?

Bukan ini yang dibelinya.. Aku je yang berangan nak pakai dress macam ni... *dush dushum* penumbuk sedas dua. Aku membeli sepasang subang... KAWAII sangat.. bentuk bunga... warana hijau... seringgit je.. MURAH!!


Berangan (again) nak pakai yang begini... hahha... lawa kan??? KAN?

Lepas tu kami mula mencari port untuk makan. Mula- mula ingat nan makan McSaver @ McValue Lunch kat McD.. malangnya dah terlambat. Tak sempat. Macam nak makan KFC tapi... erkkk.. jadi kami melangkah ke sebuah restoren(?) yang menyajikan macam2 jenis makan.. Leo's... Oriental ada, Western ada. jadi perut dah mula nak melagukan Dondang Sayang dah ni.. jadi kami pun masuklah sebab macam sedap pulak dia punya pakej.

Aku dan Maria memilih SET 5.. iaitu Nasi Cendawan, Ice Lemon Tea dan Puding Mangga. Min pulak order SET 4, Nasi Lemak Rendang Ayam (air dan dessert sama). Aku pulak gi bantai menambah Garlic Bread dan Min yang kesejukan itu amik satu Hot Choc.

Servis agak lambat. Makanan biasa2. Tapi tang Puding Mangga tu best gile! Garlic Bread tu pula rasa tah hapa- hapa. Kompom lepas ni aku beli puding die je. muahahahha

Dah kekenyangan. Masing- masing malas nak gerak. Tapi gerak lah jugak. Merayau tanpa tujuan. Sekali aku terjumpa sebuah beg di kedai beg. (wajib lah.. tak kan kedai basikal kot)


Lebih kurang macam ni la design die. Lawa gile. Warna Biru. Corak kotak2. Aku tanya mamat cina tu. Dia kata harga RM45, tapi untuk aku dia bagi RM35 je. wahhhh.. murah lah kunun2 tu.. hahah.. Seb baik aku tak de duit. kalau tak memang dah lama aku sauk. Tapi aku akan mitak lagi kurang la. RM25 ke.. hahahaha.. Ada jugak aku jumpa beg yang lebih kurang sama kat Masjid Jamik. RM40.. Hamek kau... hahah kat TS tu lagi murah kali- kali ganda.

Pada saat itu.. (ceh... ayat macam nak buat karangan SPM) aku dah mula rasa pening- pening. Penangan tak tido. (RUJUK SINI) Jadi aku pun slow je jalan. Sememangnya kami ni masing- masing agak penat. Jadi kami mengambil keputusan untuk balik. TAPI.. sebelum tu...

Untuk aku

Untuk Maria
Lepas tu merayau lagi.... jumpa satu kedai yang KAWAII gila barang jualan nya.. haha. Min beli memori card reader. RM10 je.. murah gila... comel pulak tu. Ada corak Hello Kitty ngan SpongeBob... yang mana satu Min pilih?

jeng jeng jeng


CUMELLLLLLL... (banyakkan L dia.)

Hehehehe... Kemudia melangkah keluar dan balik...(?) Tak... mari singgah pegi Mari- Mari. nak cari ceongsam. Dekat TS agak sangat mahal. Tapi yang ada pun besar. Jadi akhirnya dia beli 2 sepetot kiut untuk anak2 sedara die.. hahaha.. 

Pastu baru balik.

Hik hik....

itu je lah... 

Bubye!!

love,

x.o.x.o
WAJIB LIKE :D

2 comments:

devilyus said...

hoi mane HIPNOPTIK INSOMANIAK!?? cibai... aku baru nak blaja ilmu sains.. ko buat cite kau gi TS plak.. ahh malas aku bace

Pwincess9 said...

hahahha... HIPNOPTIK INSOMANIAK tu istilah sains yang bermaksud kebolehan untuk tidak tidur dalam masa yang sangat panjang namun akan mengalami sedikit halusinasi dan akan mengalami pening kepala apa bila kita cuba untuk melawan halusinasi itu.. Okies..